H εβδομάδα στη Βουλή • 10-14 Ιουλίου

H εβδομάδα στη Βουλή • 10-14 Ιουλίου

H εβδομάδα στη Βουλή • 10-14 Ιουλίου
Από την θέληση για την επίλυση του κυπριακού που εκφράστηκε στη Βουλή, μέχρι τις δηλώσεις του Α. Λοβέρδου στην Εξεταστική για την Υγεία και την παράδοση του Φακέλου της Κύπρου, διαβάστε παρακάτω όσα συνέβησαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο την εβδομάδα που μας πέρασε.

Δευτέρα 10 Ιουλίου

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Θ.Μεγαλοοικονόμου από την Ε.Κεντρώων

Την ανεξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα της ‘Ενωσης Κεντρώων ανακοίνωσε η Bουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.  

Οχι στις κατασχέσεις αναδρομικών συντάξεων λένε 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τη δημιουργία μηχανισμού προστασίας προκειμένου να μην μπορούν να κατασχεθούν συντάξεις που δίνονται αναδρομικά επειδή το συνολικό ποσό ξεπερνά το ακατάσχετο ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή 60 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα σύντομα στη Βουλή

Νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις στα αυθαίρετα θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, όπως επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης.

Τρίτη 11 Ιουλίου

Κ.Παπανάτσιου: Θα συνεχιστεί ο έλεγχος υποθέσεων από τη λίστα Λαγκάρντ

Η Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε στη Βουλή ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την παραγραφή φορολογικών υπόθεσεων αποκλειστικά στην 5ετία δεν θα εμποδίσει τους ελέγχους των αρχών για τις λίστες Λαγκάρντ και Μποργίανς.  

Βουλή: Ομόθυμη καταδίκη της τουρκικής αδιαλλαξίας

Ομόθυμα εκφράστηκε στη Βουλή η θέληση για επίλυση του Κυπριακού στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και διατήρηση του καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων κατά την διάρκεια της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Μερικώς θα ανοίξει ο «Φάκελος της Κύπρου»

Στο τέλος του φθινοπώρου αναμένεται να εκδοθούν οι 3 πρώτοι τόμοι του «Φακέλου της Κύπρου» σύμφωνα με την εκτίμηση που εξέφρασε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλης, Νίκος Βούτσης.

Τετάρτη 12 Ιουλίου

Κατατέθηκε τροπολογία για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Τροπολογία για την εκλογή διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ούτε ένα ευρώ για έρευνα-τεχνολογία από το ΕΣΠΑ

Σύμφωνα με ερώτηση των  Βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Δημήτρη Κωνσταντόπουλου από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την έρευνα και την τεχνολογία δεν έχει αξιοποιηθεί «ούτε ένα ευρώ».  

Πέμπτη 13 Ιουλίου

Ο Φ. Δεληβοριάς στη Βουλή: Απελπιστική η κατάσταση των δημιουργών

Παρέμβαση έκανε ο Φοίβος Δεληβοριάς στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα και μίλησε για «απελπιστική κατάσταση» αναφερόμενος στα οικονομικά των δημιουργών του ελληνικού τραγουδιού. Ο Φ.Δεληβοριάς τοποθετήθηκε ως εκπρόσωπος της ένωσης δημιουργών «ΑΣΜΑ 450+».

Ν.Βούτσης: Στο «φουλ οι μηχανές» της Βουλής τις επόμενες εβδομάδες

Έντονο νομοθετικό έργο θα έχει η Βουλή έως τις 5 Αυγούστου που θα διακόψει για λίγες ημέρες τις εργασίες της, όπως δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, χωρίς να αποκλείσει και το ενδεχόμενο ανάμεσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες να συμπεριληφθούν και μέτρα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης.

Αιχμηρή απάντηση από το ΕΣΡ σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές άφησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με επιστολή του στους 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την άρνηση της αρχής να επιτρέψει την προβολή διαφημιστικού σποτ για το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που έγινε πρόσφατα.

Κατατέθηκε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

Πολυνομοσχέδιο που ρυθμίζει σειρά ζητημάτων σχετιζόμενα με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλα συναφή θέματα κατατέθηκε αργά, χθές βράδυ, από το υπουργείου Εσωτερικών.

Α.Λοβέρδος: Αυθαίρετες οι κατηγορίες για το Ε.Ντυνάν

«Αυθαίρετη» χαρακτήρισε την ερμηνεία σύμφωνα με την οποία τροπολογία που προώθησε το 2012 άνοιξε τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του Ερρίκος Ντυνάν, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας».

Παρασκευή 14 Ιουλίου

Αντιδράσεις Ξυδάκη – Φίλη για άρθρο σχετικά με έργα σε αρχαιολογικούς χώρους

Αποσύρεται το άρθρο 67 του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού που προέβλεπε ότι μπορούν να γίνονται έργα συμπράξεων και με ιδιώτες σε περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος χωρίς καν υπουργική απόφαση άρα και επιστημονική γνωμοδότηση, μετά από έντονες διαμαρτυρίες του Νίκου Ξυδάκη και του Νίκου Φίλη.

Παραδόθηκε ο Φάκελος της Κύπρου

Σε ειδική συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας παραδόθηκε ο Φάκελος της Κύπρου από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, στον κύπριο ομόλογό του. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου.

0 ΣΧΟΛΙA