Α.Λοβέρδος: Αυθαίρετες οι κατηγορίες για το Ε.Ντυνάν

Α.Λοβέρδος: Αυθαίρετες οι κατηγορίες για το Ε.Ντυνάν

Στην εξεταστική ο πρώην Yπουργός Υγείας
Α.Λοβέρδος: Αυθαίρετες οι κατηγορίες για το Ε.Ντυνάν
«Αυθαίρετη» χαρακτήρισε την ερμηνεία σύμφωνα με την οποία τροπολογία που προώθησε το 2012 άνοιξε τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του Ερρίκος Ντυνάν, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας».

 Απαντώντας στην βασική «κατηγορία» που έχει απευθύνει προς το πρόσωπό του ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, (σχετικά με την αλλαγή του κοινωφελή χαρακτήρα του νοσοκομείου που έγινε με τροπολογία η οποία κατατέθηκε στο νόμο 4058/12) ο Α.Λοβέρδος σημείωσε ότι ήταν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Υποστήριξε πως «επρόκειτο για τροπολογία ειδικού περιεχομένου μετά από εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, με βάση την οποία μπορούσε να τροποποιηθεί το ειδικό καθεστώς του Ντυνάν, διατηρώντας τον κοινωφελή χαρακτήρα του». Μάλιστα επισήμανε ότι εισηγήθηκε την ρύθμιση «αφού πρώτα είχε την άποψη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ότι με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να μεταβληθεί η πορεία του συγκεκριμένου ιδρύματος» ενώ το κίνητρο ήταν πώς «είχαν αποτύχει όλες οι προσπάθειες να σταθεί όρθιο το Ντυνάν». Μάλιστα απαντώντας για το ενδεχόμενο να εντάσσονταν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας το νοσοκομείο ο πρώην υπουργός ανέφερε πως «και φάλαγγα να μου κάνατε, να πάω να δώσω 80 εκατομμύρια ευρώ, τα χρέη του Μαρτίνη και πεσκέσι άλλα 230, από κατασχέσεις και μηνύσεις, δεν θα το έκανα ποτέ».

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής οι τόνοι σηκώθηκαν όταν υπήρξε αίτημα να καταθέσεις ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αμέσως μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο. Η πλειοψηφία της επιτροπής υποστήριξε πως η κατάθεση του Α.Γεωργιάδη πρέπει να γίνει στο τέλος της εξέτασης της υπόθεσης. Όμως οι βουλευτές της Ν.Δ Χρ. Μπουκώρος και Γ.Γεωργαντάς λέγοντας ότι «φοβάστε όλοι ότι θα έρθει εδώ ο Άδωνις και θα σας κατατροπώσει».

0 ΣΧΟΛΙA