Αιχμηρή απάντηση από το ΕΣΡ σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμηρή απάντηση από το ΕΣΡ σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Για τηλεοπτικές άδειες και αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
Αιχμηρή απάντηση από το ΕΣΡ σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Απαντητική επιστολή με ...αιχμές απέστειλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στους 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την άρνηση της αρχής να επιτρέψει την προβολή διαφημιστικού σποτ για το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που έγινε πρόσφατα. Παρεμπιπτόντως, όμως, αναφέρεται και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με  το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η αρχή υποστηρίζει πως «το αληθές είναι ότι το ΕΣΡ δεν δικαιούται να προβεί σε τέτοιου είδους απαγορεύσεις, απλώς δεν χαρακτήρισε κοινωνικό μήνυμα, ώστε να επιβληθεί η δωρεάν μετάδοσή του από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ένα διαφημιστικό σποτ σειράς συναυλιών με εισιτήριο, με τον γενικό τίτλο «Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ»».

Παράλληλα όμως το ΕΣΡ απαντά και σε αιχμή που περιείχε η ερώτηση σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. ‘Οπως αναφέρει «το ΕΣΡ απαντά και σχετικά με την αποδιδόμενη σε αυτό «ολιγωρία» και εντελώς αδικαιολόγητη, καθυστέρηση στην προκήρυξη και τη διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες», υπενθυμίζοντας «απλώς στους αξιότιμους κ.κ. Βουλευτές ότι ψήφισαν μόλις στις 20 Ιουνίου 2017 τροπολογία στον ν. 4339/15, η οποία συνδέεται απολύτως με τον καθορισμό του αριθμού των προς δημοπράτηση αδειών».

0 ΣΧΟΛΙA