H εβδομάδα στη Βουλή • 12-16 Ιουνίου

H εβδομάδα στη Βουλή • 12-16 Ιουνίου

H εβδομάδα στη Βουλή • 12-16 Ιουνίου
Από την αναβολή της συνεδρίασης της επιτροπής Δημόσιας Τάξης για τα γεγονότα στο Μενίδι, μέχρι την κατάθεση Α. Μαρτίνη στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία, διαβάστε παρακάτω όσα συνέβησαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο την εβδομάδα που μας πέρασε.

Δευτέρα 12 Ιουνίου

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Τάξης

Δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στην οποία αναμένονταν η τοποθέτηση του υπουργού Δ.Τάξης Νίκου Τόσκα σχετικά με τα τραγικά γεγονότα στο Μενίδι, που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 11χρονος μαθητής.

Επιτροπή Ισοτητας: Κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. στην ισότητα φύλων η Ελλάδα

Με βάση στοιχεία της Ε.Ε. η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο σε θέματα ισότητας. Ειδικότερα το 78% των Eλληνίδων αφιερώνει το χρόνο του στην φροντίδα παιδιών ή υπερηλίκων ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες είναι μόλις 9%.

Σπίρτζης: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον σεισμό στη Μυτιλήνη

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τον σεισμό στη Μυτιλήνη, όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στη Βουλή σε επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας  για τις συγκοινωνίες.

Τρίτη 13 Ιουνίου

Ομόφωνη θέση της Βουλής κατά των πρακτικών της Χρυσής Αυγής

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου και ίσως η Ολομέλεια της Βουλής, καλείται πλέον να πάρει μία απόφαση που θα σταματήσει τα φαινόμενα τραμπουκισμών και άλλων αντιδημοκρατικών πρακτικών που ακολουθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Τετάρτη 14 Ιουνίου

Αλλαγή του νόμου για την αποδοχή κληρονομιάς ζητούν 66 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με ερώτηση τους στη Βουλή 66 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να αλλάξει άμεσα ο νόμος για την αποδοχή κληρονομιάς και να προσαρμοστεί στις ανάγκες της κρίσης και το οικονομικό επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας.

Πέμπτη 15 Ιουνίου

Α.Μαρτίνης: Καραμανλής και Τσίπρας οι μόνοι που δεν ζήτησαν χατίρι

Έτοιμος να ονοματίσει πολιτικούς εμφανίστηκε ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, στην δεύτερη κατάθεση του στην εξεταστική για την υγεία.

Δίχασε την επιτροπή Πόθεν ‘Εσχες η δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Κ.Μητσοτάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή θα ζητήσει περεταίρω διευκρινίσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφκσυ, καθώς και να διευκρινιστεί η ακριβής περίοδος κατά την οποία το ζεύγος ήταν σε διάσταση.

Τ.Χριστοδουλοπούλου: Δεν μπήκε στο αρχείο η υπόθεση με το «πόθεν έσχες» του Κ.Μητσοτάκη

Διαψεύδει η Τασία Χριστοδουλοπούλου τα δημοσιεύματα που θέλουν την επιτροπή να θέτει στο αρχείο το θέμα της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από το 2006 και μετά.

Τροπολογία Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

Οριοθέτηση του χρονοδιαγράμματος για την έναρξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, συνιστά η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στην Βουλή.

Στις τηλε-μετρήσεις το κανάλι της Βουλής

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιοποιήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια το κανάλι θα «μπεί» στις επίσημες μετρήσεις ακροαματικότητας.  

Παρασκευή 16 Ιουνίου

‘Ολα δείχνουν προ ημερησίας για το Eurogroup

Θετική φαίνεται να είναι η απόκριση της  κυβέρνησης στο αίτημα που διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για την διενέργεια πρό ημερησίας διάταξης συζήτησης για τα αποτελέσματα του Eurogroup που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Μόνο με συνταγματική αναθεώρηση θα αλλάξει ουσιαστικά η λειτουργία του ΑΣΕΠ

Tοποθετούμενος στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας  ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ επισήμανε ότι μόνο με συνταγματική αναθεώρηση μπορούν να λυθούν τα χέρια του ΑΣΕΠ, ώστε να μην ταλαιπωρούνται 3 και 4 χρόνια στα δικαστήρια άνθρωποι που προσφεύγουν για θέματα διορισμών στο δημόσιο.

0 ΣΧΟΛΙA