Στις τηλε-μετρήσεις το κανάλι της Βουλής

Στις τηλε-μετρήσεις το κανάλι της Βουλής

Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ για το site της Βουλής
Στις τηλε-μετρήσεις το κανάλι της Βουλής
Πόσοι βλέπουν το κανάλι της Βουλής; Το ερώτημα θα απαντηθεί στους επόμενους μήνες αφού με απόφαση που δημοσιοποιήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια ορίζεται ότι το κανάλι θα «μπεί» στις επίσημες μετρήσεις ακροαματικότητας.  

Η απόφαση του γενικού γραμματέα της Βουλής, Κωνσταντίνου Αθανασίου, προβλέπει ότι ανατίθεται στην εταιρεία THE NILSEN COMPANY (Greece ΑΕ) η παροχή υπηρεσιών για τη μέτρηση της τηλεθέασης του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, για το χρονικό διάστημα από 1ης Ιουλίου 2017 έως 30 Ιουνίου 2018.Το κόστος ανέρχεται σε 7.440 ευρώ.

Πάντως οι προσπάθειες της Βουλής προκειμένου να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς της φαίνεται να βρίσκουν αντιδράσεις.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κάνει λόγο για προπαγάνδα μέσω του κοινοβουλίου με αφορμή μία νέα προσθήκη στην ιστοσελίδα της Βουλής που ονομάζεται «Το θέμα της ημέρας».

Η τελευταία ανάρτηση στο συγκεκριμένο τμήμα της ιστοσελίδας με τίτλο «τι επιδιώκει η Ελλάδα στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) Eurogroup μετά την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων από τη Βουλή», προκάλεσε την αντίδραση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Μάλιστα, αναφερόμενη στην πρόσκληση της Βουλής να αναρτώνται στο συγκεκριμένο σημείο οι θέσεις των κομμάτων, επισημαίνει πως «δεν θα δεχθεί ούτε τον ρόλο του διαγωνιζόμενου σε θέματα εκθέσεων που επιλέγει ο κ. Τσίπρας και οι προπαγανδιστές του».

Από την πλευρά πάντως του Γραφείου Τύπου της Βουλής σημειώνεται πως η συγκεκριμένη θεματική ενότητα είναι «ένα φόρουμ παρουσίασης των θέσεων των κοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά και των ανεξάρτητων βουλευτών, με άξονα ένα θέμα κοινοβουλευτικής επικαιρότητας, το οποίο θα αναδεικνύεται ως «Θέμα της ημέρας» σε ιδιαίτερο χώρο της ιστοσελίδας».

Πάντως, όπως μπορεί να διαπιστώσει όποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Βουλής, η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει «κατέβει» και το εν λόγω τμήμα είναι κενό. Η περεταίρω εξέλιξη του θέματος επαφίεται στον πρόεδρο της Βουλής.

0 ΣΧΟΛΙA