Πολιτική Απορρήτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, κατά τις συνήθεις πρακτικές του διαδικτύου, για να βοηθήσει την πρόσβαση και την περιήγησή σας στο διαδίκτυο. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται από τον κεντρικό server της ιστοσελίδας στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής του χρήστη. Τα cookies είναι μοναδικά για το κάθε πρόγραμμα περιήγησης ιστού (web browser, π.χ. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer κτλ) και περιέχουν ανώνυμες πληροφορίες οι οποίες αφορούν τα site που επισκέπτεται ο χρήστης.

Γενικότερα τα cookies επιτελούν πολλές λειτουργίες, όπως το να διευκολύνουν την περιήγησή σας από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, να αποθηκεύουν τις προτιμήσεις σας και γενικά να βελτιώνουν την εμπειρία της περιήγησης στην ιστοσελίδα. Ο κάθε χρήστης της ιστοσελίδας έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει τον οδηγό πλοήγησής του στο διαδίκτυο (web browser) όσον αφορά τα cookies και την αποδοχή τους. Μπορείτε να επιλέξετε, αναλόγως με τον browser, ανάμεσα στο να αποδέχεστε αυτόματα όλα τα cookies (συνήθως αυτό τίθεται ως προεπιλογή), στο να υπάρχει προειδοποίηση πως χρησιμοποιούνται cookies σε ορισμένες περιπτώσεις και στο να μην επιτρέπετε γενικώς την χρήση cookies. Εάν επιλέξετε να μην επιτρέψετε την αυτόματη χρήση cookies υπάρχει το ενδεχόμενο να μη δύνασθε να έχετε πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες μας καθώς και των άλλων ιστοσελίδων που επισκέπτεστε.

Cookies που χρησιμοποιούμε: 

Session cookie • Πηγή: vouliwatch

Χρησιμότητα: Αποθηκεύεται μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες μετά τη σύνδεσή τους, ενώ διαγράφεται με το κλείσιμο του προγράμματος περιήγησης. Το συγκεκριμένο cookie διαγράφεται και όταν ο χρήστης επιλέξει να αποσυνδεθεί από την ιστοσελίδα (επιλογή «Αποσύνδεση» στο κεντρικό μενού).

cookie-agreed • Πηγή: vouliwatch

Χρησιμότητα: Χρησιμοποιείται για την προβολή του μηνύματος σχετικά με την αποδοχή των cookies και την αποθήκευση της επιλογής του χρήστη. Διαρκεί 100 ημέρες.

Google Analytics cookies • Πηγή: Google 

Χρησιμότητα: Ανήκουν στην κατηγορία third party cookies και αποθηκεύονται σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας. Συλλέγουν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας και η διάρκεια αποθήκευσής τους ορίζεται από την πολιτική χρήσης της Google. Τα συγκεκριμένα cookies συλλέγουν πληροφορίες σε ανώνυμη μορφή, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των επισκεπτών της ιστοσελίδας, την προέλευση των επισκεπτών και τις σελίδες που επισκέφθηκαν μέσα στο site μας. Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες για να συντάσσουμε αναφορές που μας βοηθούν να βελτιώνουμε την ιστοσελίδα μας. 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Σε περίπτωση εγγραφής σας στην ιστοσελίδα του vouliwatch.gr, θα σας ζητηθεί να δηλώσετε προσωπικά στοιχεία προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σας αλλά και για να διασφαλισθεί η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας. 

Ειδικότερα: 

Για την εγγραφή των χρηστών, εκτός Βουλευτών/ριών:

Υποχρεωτικά στοιχεία: όνομα, επώνυμο, email ή λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης για όλους τους χρήστες

Προαιρετικά στοιχεία: λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης, φύλο, επάγγελμα, φωτογραφία.

Για τη δημιουργία προφίλ των Βουλευτών/ριών: 

Υποχρεωτικά στοιχεία: όνομα, επώνυμο, e-mail, φύλο, βιογραφικό σημείωμα και φωτογραφία.

Προαιρετικά στοιχεία: λογαριασμό/οί μέσου κοινωνικής δικτύωσης, δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

Με την καταχώριση της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης αποδέχεστε ότι όλες οι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της επικοινωνίας μας κοινοποιήσεις προς εσάς δύνανται να γίνονται και στη δηλωθείσα ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται κατά τη συνήθη χρήση της ιστοσελίδας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εγγραφή σας στον διαδικτυακό τόπο του vouliwatch και για την υποστήριξη, προώθηση και επιβεβαίωση των επικοινωνιών.

Ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου του vouliwatch διαφυλάσσει τον προσωπικό χαρακτήρα των στοιχείων σας και δεν δύναται να τα μεταβιβάσει σε οποιονδήποτε τρίτο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) για κανέναν λόγο με την εξαίρεση σχετικών διατάξεων του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνον αρχές. Ο διαχειριστής είναι δυνατόν να επεξεργάζεται τμήμα ή το σύνολο των στοιχείων που εσείς έχετε αποστείλει για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών - πληροφοριών.

Προσωπικά στοιχεία χρηστών κοινοποιούνται επίσης στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Ο χρήστης έχει, μέσα στο πλαίσιο της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997 για τα προσωπικά δεδομένα.

Διευκρινίζεται ότι ο διαδικτυακός χώρος του vouliwatch δεν διαθέτει δημόσια προσβάσιμο κατάλογο ηλεκτρονικών διευθύνσεων των συνδρομητών του.

Στο vouliwatch σεβόμαστε τα προσωπικά δεδομένα του κάθε επισκέπτη της ιστοσελίδας www.vouliwatch.gr. Το παρόν κείμενο περιγράφει πώς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγουμε από εσάς ή τα οποία εσείς μας παρέχετε.

Γενικά:

To vouliwatch συλλέγει και τηρεί αποκλειστικά και μόνο τα προσωπικά δεδομένα που εσείς μας γνωστοποιείτε με την εισαγωγή των αιτουμένων προσωπικών πληροφοριών στα αντίστοιχα πεδία ή/και των απαντήσεών σας στο πλαίσιο συγκεκριμένων ενεργειών που διεξάγει και οικειοθελώς δύνασθε να συμμετέχετε και είναι τα ελάχιστα απαραίτητα για σωστή λειτουργία του ιστοτόπου και των υπηρεσιών που παρέχει.

Στο πλαίσιο της υποχρέωσης διαφύλαξης και προστασίας των πληροφοριών των χρηστών του, το vouliwatch δεσμεύεται να προστατεύει και να χρησιμοποιεί κατά τον αρμόζοντα τρόπο τις προσωπικές πληροφορίες (εφεξής «προσωπικά δεδομένα») που συλλέγονται είτε διαδικτυακά από τον παρόντα δικτυακό τόπο είτε μέσω της επικοινωνίας/συνεργασίας με κάθε τρίτο.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας εγγραφής, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα παρακάτω στοιχεία:

Απαιτούμενα στοιχεία:

To vouliwatch συλλέγει μόνον τα προσωπικά δεδομένα που παρέχονται οικειοθελώς από τους διαδικτυακούς μας επισκέπτες, έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε τα εκάστοτε αιτήματά σας, να μπορούμε να σας παρέχουμε ενημέρωση για τις υπηρεσίες μας, με αποστολή ενημερωτικού υλικού (επιστολές, newsletter, στο διαδίκτυο κ.λπ,.) και για να σας εξυπηρετούμε κατά τον βέλτιστο τρόπο. Όπου αναζητούνται πρόσθετες, προαιρετικές πληροφορίες, θα ενημερωθείτε σχετικά κατά τη στιγμή της συλλογής τους.

Ειδικότερα:

1. Συλλογή και σκοποί χρήσης των προσωπικών δεδομένων

Η λήψη των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιείται μόνο εφόσον εσείς επιλέξετε αυτοβούλως να τα παρέχετε, για παράδειγμα, εάν επικοινωνήσετε με e-mail ή αν εγγραφείτε στο vouliwatch.gr.

Η χρήση των υπηρεσιών που παρέχονται από το www.vouliwatch.gr προϋποθέτει τη διασφάλιση της δυνατότητας επικοινωνίας μαζί σας. Συνεπώς, είναι απαραίτητο κατά την εγγραφή σας στο διαδικτυακό τόπο www.vouliwatch.gr να δηλώσετε τα αληθή προσωπικά δεδομένα που θα σας ζητηθούν.

Με την εγγραφή σας στις υπηρεσίες που παρέχονται από το www.vouliwatch.gr συναινείτε επίσης στην αποθήκευση και χρήση των προσωπικών δεδομένων σας, σύμφωνα με την παρούσα Δήλωση. Επιτρέπεται να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, προκειμένου να παρέχουμε προσωποποιημένες υπηρεσίες, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 6(1β) του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679). 

Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, πλην των όσων περιγράφονται στη Δήλωση, εκτός αν λάβουμε την προηγούμενη άδειά σας, ή εκτός αν κάτι τέτοιο απαιτείται ή επιτρέπεται από τον νόμο.

Σκοπός της συλλογής, χρήσης και επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, αποτελεί (α) η παροχή των υπηρεσιών που αιτείστε μέσω του ιστοτόπου, για την λήψη των οποίων απαιτείται η χρήση ή/και η επεξεργασία τους, η προώθηση των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω του www.vouliwatch.gr, με σκοπό την ευκολία του χρήστη και/ή η διασφάλιση ότι το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου παρουσιάζεται με τον πιο αποδοτικό τρόπο για εσάς και τον υπολογιστή σας.

Το vouliwatch συλλέγει «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα μόνο όταν εσείς μας προσφέρετε οικειοθελώς αυτά τα δεδομένα ή όταν αυτά τα δεδομένα απαιτούνται ή η συλλογή τους επιτρέπεται από το νόμο. 

Σας συμβουλεύουμε να απόσχετε από την παροχή ευαίσθητων δεδομένων, εκτός εάν αυτό απαιτείται για το σκοπό της παροχής των προσωπικών δεδομένων ή αν δια της παρούσας συναινείτε στη χρήση αυτών των δεδομένων.

Το vouliwatch μπορεί να ζητήσει από εσάς να μας παρέχετε ορισμένα προσωπικά δεδομένα για την αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων σχετικά με τις υπηρεσίες μας και για σκοπούς ανακοινώσεων. Μπορεί επίσης να ζητά την άδειά σας για ορισμένες χρήσεις των προσωπικών σας δεδομένων και μπορείτε είτε να συναινέσετε ή να αρνηθείτε αυτές τις χρήσεις. Εάν επιθυμείτε συγκεκριμένες υπηρεσίες ή επικοινωνίες, όπως ένα ηλεκτρονικό ενημερωτικό φυλλάδιο (newsletter), θα έχετε τη δυνατότητα να διαγραφείτε από τον σχετικό κατάλογο παραληπτών οποτεδήποτε ακολουθώντας τις οδηγίες που περιέχονται σε κάθε επικοινωνία. 

Εάν αποφασίσετε να διαγραφείτε από κάποια υπηρεσία ή επικοινωνία, θα προσπαθήσουμε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας το συντομότερο δυνατό, παρόλο που μπορεί να χρειαστούμε ορισμένο χρόνο ή/και πληροφορίες πριν μπορέσουμε να επεξεργαστούμε το αίτημά σας.

2. Πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και Δικαιώματα

Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να αιτηθείτε οποτεδήποτε να ενημερωθείτε σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα που τηρούνται από τo vouliwatch, τους αποδέκτες τους, τον σκοπό της τήρησης και της επεξεργασίας τους καθώς και την τροποποίηση, διόρθωση ή τη διαγραφή τους, αποστέλλοντας σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση info@vouliwatch.gr από την ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας την οποία έχετε δηλώσει. 

Επίσης, έχετε το δικαίωμα να αναθεωρήσετε τα προσωπικά δεδομένα που τηρούμε και γενικά να ασκήσετε κάθε δικαίωμα που προβλέπεται από τη νομοθεσία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Τα προσωπικά δεδομένα που μας γνωστοποιείτε μέσω του www.vouliwatch.gr, είτε κατά την εγγραφή σας είτε και σε μεταγενέστερο στάδιο, συλλέγονται και τυγχάνουν χρήσης και επεξεργασίας σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. και συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 και του Ν. 3471/2006, ως ισχύουν αλλά και του νέου Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (GDPR) καθώς και της οδηγίας 95/46/ΕΚ, περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Διατηρείτε, μετά από αίτημά σας:

Δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα που τηρούμε για εσάς.

Δικαίωμα διόρθωσης των προσωπικών δεδομένων σας.

Δικαίωμα συμπλήρωσης των προσωπικών δεδομένων σας, υπό την προϋπόθεση ότι τα δεδομένα αυτά είναι αναγκαία για τους σκοπούς επεξεργασίας των δεδομένων σας.

Δικαίωμα για διαγραφή των προσωπικών δεδομένων σας. Ορισμένα δεδομένα θα διαγράφονται μόνο μετά από μια καθορισμένη περίοδο διακράτησης, για παράδειγμα επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις υποχρεούμαστε εκ του νόμου να διατηρούμε τα δεδομένα, ή επειδή τα δεδομένα απαιτούνται για την εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων απέναντι σε εσάς.

Δικαίωμα δέσμευσης των προσωπικών δεδομένων σας: σε ορισμένες περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο, θα δεσμεύσουμε τα δεδομένα σας, εάν μας το ζητήσετε. Περαιτέρω επεξεργασία δεσμευμένων δεδομένων γίνεται μόνο σε πολύ περιορισμένη έκταση.

Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, η οποία μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή.

Δικαίωμα για προβολή αντιρρήσεων κατά της επεξεργασίας των δεδομένων σας. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να προβάλετε αντιρρήσεις κατά της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας στο μέλλον, εάν επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας στη βάση μίας εκ των νομικών αιτιολογήσεων που προβλέπονται στο άρθρο 6 (1ε ή 1στ) του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679. Εάν προβάλετε αντιρρήσεις, θα σταματήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων σας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν συντρέχουν νόμιμοι λόγοι για περαιτέρω επεξεργασία τους. Η επεξεργασία των δεδομένων σας για σκοπούς διαφήμισης δεν συνιστά νόμιμο λόγο.

3. Διαβίβαση Προσωπικών Δεδομένων

To vouliwatch δεν διαβιβάζει προσωπικά δεδομένα σε τρίτους.

To vouliwatch ενδέχεται να αποθηκεύει τα προσωπικά σας δεδομένα σε cloud. Αυτό σημαίνει ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων μπορεί να γίνεται από μια υπηρεσία παροχής υπηρεσιών cloud για λογαριασμό του vouliwatch και τα προσωπικά σας δεδομένα μπορεί να αποθηκεύονται σε διαφορετικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο. To vouliwatch χρησιμοποιεί οργανωτικά και συμβατικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και για την επιβολή παρόμοιων, αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερο περιοριστικών, απαιτήσεων στους παρόχους μας υπηρεσιών cloud, συμπεριλαμβάνοντας απαιτήσεις σχετικά με την αποκλειστική επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για τους στην παρούσα Δήλωση αναφερθέντες σκοπούς.

4. Ασφάλεια των Προσωπικών Δεδομένων

Το vouliwatch εφαρμόζει συγκεκριμένες διαδικασίες τεχνικής και οργανωτικής ασφαλείας, προκειμένου να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες από απώλεια, κακή χρήση, μεταβολή ή καταστροφή. Οι συνεργάτες μας που μας υποστηρίζουν στη λειτουργία αυτού του διαδικτυακού τόπου επίσης συμμορφώνονται με αυτές τις διατάξεις.

5. Αναθεωρήσεις της Δήλωσης

To vouliwatch διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να αναθεωρεί περιοδικά την παρούσα Δήλωση, κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν αλλαγές, το vouliwatch θα καταγράφει την ημερομηνία τροποποίησης ή αναθεώρησης στην παρούσα Δήλωση και η επικαιροποιημένη Δήλωση θα ισχύει για εσάς από την ημερομηνία αυτή. 

Σας ενθαρρύνουμε να μελετάτε κατά περιόδους την παρούσα Δήλωση προκειμένου να εξετάζετε εάν υπάρχουν τυχόν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Η παρούσα Δήλωση ενημερώθηκε για τελευταία φορά την 23η Μαΐου 2018.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οι παρόντες όροι χρήσης και η χρήση του παρόντος διαδικτυακού τόπου διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Αρμόδια για την επίλυση οιασδήποτε διαφοράς ήθελε προκύψει σχετικά με την ερμηνεία ή εφαρμογή των παρόντων όρων χρήσης ή εξ' αφορμής αυτών είναι τα Δικαστήρια των Αθηνών.