Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο της συμφωνίας με τους δανειστές

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο της συμφωνίας με τους δανειστές

Ποια άρθρα ψήφισαν τα κόμματα
Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο της συμφωνίας με τους δανειστές
Με 153 ψήφους υπέρ και 128 κατά σε σύνολο 281 παρόντων βουλευτών υπερψηφίστηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για την συμφωνία με τους δανειστές. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ: Υπερψηφίσαν το σύνολο του νομοσχεδίου. Επι της αρχής και όλα τα άρθρα.

Νέα Δημοκρατία –Ποτάμι – ΚΚΕ – Ενωση Κεντρώων: Καταψήφισανν επί της αρχής του νομοσχεδίου και όλα τα άρθρα υπερψηφίζουν το άρθρο 70 που προβλέπει την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τα αγροτικά εφόδια καθώς και το άρθρο 71 που προβλέπει την εξαίρεση της βουλευτικής αποζημίωσης από τα αφορολόγητα ποσά.

ΠΑΣΟΚ: Καταψηφίσαν επί της αρχής του νομοσχεδίου και όλα τα άρθρα υπερψηφισαν το άρθρο70 που προβλέπει την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τα αγροτικά εφόδια καθώς και το άρθρο 71 που προβλέπει την εξαίρεση της βουλευτικής αποζημίωσης από τα αφορολόγητα ποσά. Επίσης υπερψηφίζει την τροπολογία 1032 σχετικά θέματα που αφορούν τον Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ).

Στην ψηφοφορία η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και βουλευτής Τασία Χριστοδουλοπούλου ψήφισε παρών στο άρθρο 56 του νομοσχεδίου που αφορά ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση. Όπως επισήμανε σε ανακοίνωσή της πάντως «δεν θα πλήξω την κυβέρνηση» σημειώνοντας ότι η στάση της συνιστά ατομική διαφοροποίηση εξαιτίας του πρόωρα χαμένου αδελφού της που ήταν αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ). Σύμφωνα με την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ η διαφοροποίηση ήταν «συναισθηματική όχι πολιτική για την οποία είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός».

Στην ψηφοφορία δεν μετείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ενώ δεν είχαν ενιαία στάση οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Εξερχόμενος από την Βουλή, ο Α. Τσίπρας σχολίασε: «Με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η Ελλάδα έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Τώρα η μπάλα είναι στο γηπεδο των δανειστών. Είναι σειρά τους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους στο ακέραιο, όπως κάναμε κι εμείς.Αναμένουμε και δικαιούμαστε απόφαση για το χρέος στο Eurogroup αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού»

0 ΣΧΟΛΙA