Τι είπαν οι αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην Βουλή

Τι είπαν οι αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην Βουλή

Καταψήφισαν το νομοσχέδιο της συμφωνίας με τους δανειστές
Τι είπαν οι αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην Βουλή
Τις θέσεις του παρουσίασαν κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου της συμφωνίας με τους δανειστές τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης με κοινό τόπο την προαναγγελία της καταψήφισης του προτεινόμενου νόμου.

Υπέρ της μείωσης της φορολόγησης των επιχειρήσεων προκειμένου να προσελκυθούν επενδύσεις τάχθηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνοντας παράλληλα πως προϋπόθεση εκσγυχρονισμού είναι «ξεμπλέξουμε με την βαριά φορολογία, την γραφειοκρατία και την καθυστέρηση αδειοδοτήσεων να ξεχάσουμε τους επενδυτές». Ειδική αναφορά έκανε στη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων τονίζοντας πως «δεν μπορεί να είναι αντίμετρο, έπρεπε να έχει γίνει από χθές». Τέλος ο Στ.Θεοδωράκης σημείωσε για την δημόσια διοίκηση πως πρέπει «να απελευθερώσουμε το δημόσιο από τις στρατιές των κομματικών εγκάθετων» αφού «από την αρχή των μνημονίων υπάρχει σημαντική αύξηση των δημοσίων υπαλλήλων» ενώ «η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων αναβάλλεται για μία ακόμη φορά».

Συμφωνία που δεν διασφαλίζει τίποτε για το χρέος αποκάλεσε το νομοσχέδιο η Φώφη Γεννηματά εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Όπως σημείωσε «ο κ. Τσίπρας έχει μόνο ένα σχέδιο: να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία. Τάζει προσλήψεις φαντάσματα την ώρα που διαλύονται τα νοσοκομεία και κάνει σύγκριση με το τι έγινε στην Υγεία τη δεκαετία του 80’». Αναφέρθηκε συνολικά στην κυβερνητική πολιτική λέγοντας ότι ότι «έχετε βάλει ταμπέλα «πωλείται» πάνω από την Ελλάδα. Ξεγυμνωθήκατε, χάσατε και το τελευταίο φύλλο συκής». Όπως επισήμανε η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα λεγόμενα «αντίμετρα» της συμφωνίας.

Για  «νέα ασήκωτα βάρη πάνω από 4 δις ευρώ φορτώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αφού έτσι αντιλαμβάνονται την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους» μίλησε ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Σημείωσε ότι θα μειωθούν οι συντάξεις έως και 18% ενώ θα περιοριστεί το απεργιακό δικαίωμα με τις διατάξεις για τα εργασιακά και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο. Επίσης κατήγγειλε την «κατάργηση της κυριακάτικη αργία».

Ο Βασίλης Λεβέντης τάχθηκε υπέρ του να προέρχονται τα χρήματα των κομμάτων από τον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπε  «εμφανώς αν ήταν από εταιρίες τα λεφτά θα μπορούσαμε σε κάποια χρόνια να κόβαμε την κρατική επιχορήγηση. Τι έβλαψε την δημοκρατία όταν επί χρόνια ίσχυε ότι μπορούν να δίνουν οι εταιρίες». Τάχθηκε παράλληλα υπέρ Επίσης της μείωσης του αριθμού των βουλευτών. Τέλος υποστήριξε πως «οι χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια έκαναν μεταρρυθμίσεις δεν κρύβονταν πίσω από το δάκτυλό τους».

0 ΣΧΟΛΙA