Στη δίνη των πολιτικών διεργασιών αυτή την εβδομάδα η Βουλή

Στη δίνη των πολιτικών διεργασιών αυτή την εβδομάδα η Βουλή

Συναντήσεις πολιτικών αρχηγών για Οικονομία-Κυπριακό
Στη δίνη των πολιτικών διεργασιών αυτή την εβδομάδα η Βουλή
Εβδομάδα έντονων πολιτικών διεργασιών αυτή που ξεκίνησε σήμερα στη σκιά των οποίων θα κινηθεί και το κοινοβούλιο. Από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου και την απόφασή του μεταβαίνουμε στην Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου (Πέμπτη) ενώ στο τέλος του μήνα υπάρχει και η διακυβερνητική διάσκεψη για το θέμα του Κυπριακού.

Απο σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ξεκινά συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Τρίτη το μεσημέρι με τελευταία αυτή με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Η ατζέντα των συναντήσεων θα περιλαμβάνει όλα τα προαναφερθέντα θέματα. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τόσο για τις εξελίξεις στην οικονομία και τις διαπραγματεύσεις για το δημόσιο χρέος αφού το θέμα αυτό δεν «έκλεισε» με την απόφαση του Eurogroup. Επίσης, για ελληνοτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό με αφορμή μάλιστα και την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ. Μάλιστα από την συνάντηση της Τρίτης με τον Νίκο Βούτση αναμένεται να προκύψει και η ημερομηνία της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών εφ όλης της ύλης μετά από αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αντιπολίτευση, πάντως, φέρεται να εστιάζει την κριτική της και σε άλλα θέματα. Ερωτήσεις κατατέθηκαν στη Βουλή για το θέμα της επικοινωνίας που φέρεται να είχε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με τον ισόβια καταδικασμένο Μ. Γιανουσάκη για την υπόθεση του πλοίου Noor 1 και τη μεταφορά ναρκωτικών.  Από την πλευρά της Ν.Δ. ερώτηση κατέθεσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Ν. Παναγιωτόπουλος και από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο ο Θ. Παπαθεωδόρου. Στις ερωτήσεις τονίζεται η ανάγκη να υπάρξει έλεγχος της Βουλής και απαντήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

0 ΣΧΟΛΙA