Πότε και πώς θα γίνουν οι επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις για μαθητές που ασθένησαν

Πότε και πώς θα γίνουν οι επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις για μαθητές που ασθένησαν

Δείτε την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας
Πότε και πώς θα γίνουν οι επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις για μαθητές που ασθένησαν
Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας  που τιτλοφορείται «Σύσταση Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης» κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει τους όρους για την συμμετοχή στις επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις. Αφορά μαθητές που είτε θα ασθενήσουν στις εξετάσεις είτε θα υποστούν κάποιο ψυχολογικό σόκ.

Δείτε το περιεχόμενο της τροπολογίας ΕΔΩ

Όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου στην Βουλή – απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση-  «η διαπίστωση ως προς τα νοσήματα που έχουν τα παιδιά αυτά θα γίνει κάτω από εξαιρετικά αυστηρές προϋποθέσεις, διότι υπάρχει δυστυχώς και μια «εκμετάλλευση» αυτού του μέτρου».  ‘Οσο για τον χρόνο διεξαγωγής των επαναληπτικών ορίζεται στον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός «όλοι οι παιδαγωγοί, όλοι οι ψυχολόγοι μας λένε ότι χρειάζονται τα παιδιά αυτά και ένα διάστημα για να μαζέψουν τα μυαλά τους. Άρα, το πολιτικά ορθό, το κοινωνικά δίκαιο και το παιδαγωγικά και ψυχολογικά επίσης σωστό είναι τα παιδιά αυτά να εξεταστούν τον Σεπτέμβρη».

Επίσης ο Κ.Γαβρόγλου διευκρίνισε ότι «τα παιδιά αυτά θα εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα γιατί αυτό είναι το σωστό με βάση την ισονομία. Δεν μπορούν να εξεταστούν στα δύο μαθήματα, παραδείγματος χάρη, που δεν εξετάστηκαν γιατί κάτι έπαθαν στην μέση των εξετάσεων, διότι αυτό και νομικά δεν ισχύει, αλλά προφανώς δεν πρέπει να ισχύει και κοινωνικά. Δεν είναι δίκαιο, παραβιάζει αρχές ισονομίας».

0 ΣΧΟΛΙA