Πόλεμος …ερωτήσεων για τους αρχαιολογικούς χώρους του Ελληνικού

Πόλεμος …ερωτήσεων για τους αρχαιολογικούς χώρους του Ελληνικού

Απανωτές καταθέσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ στην Βουλή
Πόλεμος …ερωτήσεων για τους αρχαιολογικούς χώρους του Ελληνικού
Μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων αντιπαρατίθενται ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, σχετικά με το θέμα της έκτασης του Ελληνικού. Στην περιοχή αναμένεται να αναπτυχθεί επένδυση της LAMDA Development που περιλαμβάνει χώρους ψυχαγωγίας και καζίνο. Παράλληλα υφίσταται ζήτημα αρχαιολογικών χώρων στην περιοχή.

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε σήμερα ερώτηση την οποία συνυπογράφει η Ντόρα Μπακογιάννη μαζί με τους βουλευτές Χ.Σταικούρα και Κ.Σκρέκα. Εκεί σημειώνεται πως «μέσα σε λίγους μήνες τα κτίρια του Ελληνικού εμφανίζονται διατηρητέα, “αποκαλύπτεται” ένα κρυμμένο δάσος και μερικά αρχαία κάπου  εντός της έκτασης του πάλαι ποτέ διεθνούς αερολιμένα Αθηνών και φυσικά η Κυβέρνηση χρονοτριβεί με την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Συνηθισμένες πρακτικές των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όπως και επαναλαμβανόμενο το αποτέλεσμά τους: χάσιμο χρόνου, επενδυτική ασφυξία και απόγνωση στους Έλληνες».

Την Τετάρτη κατατέθηκε αντίστοιχα ερώτηση 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ζητούνταν ο καθορισμός των αρχαιολογικών χώρων στο ελληνικό. Επίσης επισημαίνονταν ότι η ύπαρξη αρχαιολογικών μνημείων δεν αντιτίθεται στην επικείμενη επένδυση αντιθέτως την ενισχύουν. Επίσης αναφέρθηκαν στην ανάγκη της τήρησης των σχετικών συμβάσεων αλλά και της νομοθεσίας σε σχέση με την διατήρηση των αρχαίων μνημείων.

0 ΣΧΟΛΙA