'Οχι στον όρο «Μακεδονία» αλλά και ...παράθυρα από την Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ.

'Οχι στον όρο «Μακεδονία» αλλά και ...παράθυρα από την Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ.

Συνεδρίασε με έμφαση στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ
'Οχι στον όρο «Μακεδονία» αλλά και ...παράθυρα από την Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ.

Αντιφατικά τα μηνύματα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ. που συνεδρίασε με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις της τρέχουσας περιόδου, όμως, αντικειμενικά εστίασε στις εξελίξεις των σχέσεων Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Πάντως, δεν υπάρχει εικόνα έντασης παρά την φημολογία περί αντίθεσης των ΑΝΕΛ στις επιδιώξεις του βασικού κυβερνητικού κόμματος. 

Στη συνεδρίαση – που έγινε χωρίς προηγούμενη ανακοίνωση - επισημάνθηκε, βέβαια, η πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί μή χρήσης του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ εφόσον τελικά προταθεί λύση με σύμπλευση και των δύο πλευρών. 

Παρ'όλα αυτά μένουν ανοιχτά αρκετά «παράθυρα». 'Όπως για παράδειγμα το ότι το κόμμα θα επανεκτιμήσει την στάση του εφόσον «διαμορφωθεί μία ευρύτερη πλειοψηφία σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών». 

Επίσης, επισήμανε ότι τυχόν διαφοροποίηση Βουλευτών δεν σημαίνει απώλεια της δεδηλωμένης της κυβέρνησης, εφόσον για να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο υπάρχουν συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, υπονοώντας προφανώς την πρόταση δυσπιστίας. 

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. έγινε – σύμφωνα με ανακοίνωση των ΑΝΕΛ- ενόψει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, σε δημόσιες δηλώσεις του για το θέμα της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι «οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν, έχω εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών» ενώ πρόσθεσε οτι «η πολιτική αυτή εντασσόμενη στην ευρύτερη προσπάθεια της Ελλάδας να αποτελέσει τον πυρήνα του άξονα σταθερότητας για τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέση της χώρας». 

Τόνισε, τέλος, ότι «η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή και όταν θα έρθει η ώρα οι πολιτικές δυνάμεις θα διαμορφώσουν την εθνική λύση». «Ελπίζω ότι η λύση θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα».

0 ΣΧΟΛΙA