Κόντρα Βούτση – Ν.Δ για την θρησκεία

Κόντρα Βούτση – Ν.Δ για την θρησκεία

«Δεν υπάρχουν ορθόδοξοι λαοί» δήλωσε ο ΠτΒ, αμφισβητείται η ορθοδοξία απαντά η αξ.αντιπολίτευση
Κόντρα Βούτση – Ν.Δ για την θρησκεία
Σε νέα κόντρα αναφορικά με την θρησκεία βρέθηκαν κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία με επίκεντρο τη Βουλη. Αφορμή αποτέλεσε η συνέντευξη του προέδρου του Κοινοβουλίου Νίκου Βούτση στην ΕΡΤ. Μία φράση του σχετικά με τον ορθόδοξο χαρακτήρα του ελληνικού λαού πυροδότησε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών. Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί» είπε χαρακτηριστικά ο Ν.Βούτσης πρόσθέτοντας πως  «είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος». Νωρίτερα είχε ασκήσει κριτική στην Νέα Δημοκρατία για τις θέσεις στης σχετικά με το πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για την παιδεία μιλώντας για «ταλιμπάν της ορθοδοξίας». Ειδικά για τις παρελάσεις επισήμανε οτι  «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Ν.Δ που σε ανακοίνωσή κατηγορεί τον Ν.Βούτση για αμφισβήτηση της θρησκείας του ελληνικού λαού. ‘Οπως αναφέρει «σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας. Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

0 ΣΧΟΛΙA