Ερώτηση για τους αρχαιολογικούς χώρους στο Ελληνικό από 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση για τους αρχαιολογικούς χώρους στο Ελληνικό από 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ζητούν ενημέρωση για την πρόοδο του καθορισμού τους.
Ερώτηση για τους αρχαιολογικούς χώρους στο Ελληνικό από 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Τον πλήρη καθορισμό των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής του Ελληνικού, ζητούν με ερώτησή τους 16 βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων δύο πρώην υπουργοί (Νίκος Φίλης και Θ.Δρίτσας).

Επισημαίνουν ότι πρέπει άμεσα να γίνουν οι συγκεκριμένες διαδικασίες ρωτώντας για τις εξελίξεις ως προς αυτό τους υπουργούς Πολιτισμού, Οικονομίας και Περιβάλλοντος. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι κινήσεις πρέπει να γίνουν παρά την δρομολογημένη επένδυση από την κοινοπραξία LAMDA Development. Ενδεικτικά αναφέρουν πώς «ο ορισμός αρχαιολογικών χώρων εντός του ακινήτου δεν ακυρώνει τη δυνατότητα δόμησης από την πλευρά του επενδυτή, αλλά  την θέτει υπό τον έλεγχο της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η οποία δύναται να επιβάλει τροποποιήσεις στον σχεδιασμό σε περίπτωση εύρεσης αρχαιοτήτων ή μετακινήσεις στη δόμηση, σε γειτονικά  σημεία χωρίς αρχαιότητες. Αυτή η προοπτική δεν δημιουργεί ουσιαστικά προσκόμματα στην ανάπτυξη του χώρου δεδομένου της πολύ μεγάλης έκτασης του ακινήτου (σχεδόν 6.300 στρέμματα), εντός της οποίας είναι δυνατόν να γίνουν μικρές μετακινήσεις ή  αλλαγές επιμέρους χωροθετήσεων. Σημειώνεται, ακόμη, ότι η εύρεση αρχαιοτήτων εντός του ακινήτου εκ των υστέρων, και οι καθυστερήσεις ή αλλαγές στο επενδυτικό σχέδιο εξαιτίας αυτού, συνιστούν γεγονός αποζημίωσης».

Η πρωτοβουλία αυτή πάντως έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αφού τόσο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος όσο και η βουλευτής της Ν.Δ Ντόρα Μπακογιάννη κάνουν λόγο για συνεχείς καθυστερήσεις και προβλήματα στην εκπαίδευση.

0 ΣΧΟΛΙA