Δεν δίνει λεφτά το ΑΤΜ; Η λύση στο γκισέ

Δεν δίνει λεφτά το ΑΤΜ; Η λύση στο γκισέ

Διευκρινίσεις από την αν. υπουργό Κ.Παπανάτσιου για το ακατάσχετο των λογαριασμών στην Βουλή.
Δεν δίνει λεφτά το ΑΤΜ; Η λύση στο γκισέ

Πρακτικές συμβουλές για τους κατόχους  λογαριασμών και καρτών (δηλαδή των περισσότερων) από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Συνέστησε ότι σε περίπτωση που δούμε στο ΑΤΜ ότι ο λογαριασμός μας είναι δεσμευμένος εξαιτίας χρεών να πηγαίνουμε στο γκισέ διότι ισχύει το ακατάσχετο των λογαριασμών.

Η Κ.Παπανάτσιου, μιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής (όπου συζητήθηκε πρόταση νόμου της δημοκρατικής συμπαράταξης για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα), διευκρίνισε ότι «οι τράπεζες δεσμεύονται από τον νόμο και οφείλουν να μην παρακρατούν, από τον ακατάσχετο λογαριασμό που ορίζει ο φορέας, χρήματα από επιδόματα ή ενισχύσεις και αποζημιώσεις», δηλαδή «τα χρήματα από επιδόματα, ενισχύσεις και αποζημιώσεις δεν κατάσχονται όταν είναι δηλωμένος ακατάσχετος λογαριασμός που ορίζεται από τον φορέα, απλά είναι δεσμευμένα και ο δικαιούχος δεν μπορεί να τα πάρει από τα ΑΤΜ αλλά από το γκισέ της τράπεζας, οι οποίες είναι υποχρεωμένες και οφείλουν να τα καταβάλουν».

Μάλιστα έκανε λόγο για τραπεζικά ιδρύματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται όπως πρέπει και δεν πληροφορούν σωστά το κοινό. Αποτέλεσμα άνθρωποι να μην παίρνουν τα χρήματά τους από το ΑΤΜ, διότι τους ειδοποιεί ότι δεν έχουν την δυνατότητα και να φεύγουν άπρακτοι. Η αναπληρώτρια Υπουργός ήταν σαφέστατη: «Οι τράπεζες είναι δεσμευμένες, και όταν πάει ο δικαιούχος στο γκισέ οφείλουν να του δώσει τα χρήματα. Τα χρήματα αυτά δεν κατάσχονται όταν είναι ορισμένα από τον φορέα, απλά δεσμεύονται».

0 ΣΧΟΛΙA