Αναταραχή στην Κ.Ο της Ν.Δ με αφορμή ερώτηση για υλοποίηση σχεδίου της Χούντας

Αναταραχή στην Κ.Ο της Ν.Δ με αφορμή ερώτηση για υλοποίηση σχεδίου της Χούντας

Αφορούσε ανέγερση ναού γνωστού ως το «Τάμα το Έθνους».
Αναταραχή στην Κ.Ο της Ν.Δ με αφορμή ερώτηση για υλοποίηση σχεδίου της Χούντας
Αναταραχή στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αφού 16 βουλευτές της απέσυραν την υπογραφή τους από ερώτηση απευθυνόμενη προς τα υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας σχετικά με την ανέγερση του Ιερού Ναού του Σωτήρος γνωστού ως το «Τάμα του Έθνους».

Πρόκειται για φαραωνικό σχέδιο ανέγερσης ναού που είχε εκπονηθεί την περίοδο της 7χρονης δικτατορίας. Η ερώτηση συνυπογράφονταν και από το βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο και τον Ανεξάρτητο, Νίκο Νικολόπουλο.

Σύμφωνα με όσα αφέθηκαν να εννοηθούν από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ η απόσυρση των υπογραφών έγινε μετά από κεντρική απόφαση του κόμματος που αποδίδεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι υπογραφές ανήκαν στους βουλευτές Γ. Κασαπίδη, Γ. Γιακουμάτο, Γ. Μαρτίνου, Κ. Παπακώστα, Κ. Σκρέκα, Θ. Δαβάκη, Σ. Αναστασιάδη, Χ. Μπουκώρο, Γ. Βαγιωνά, Σ. Γιαννάκη, Θ. Καράογλου, Β. Μπασιάκο και Ε. Ράπτη.

Το Τάμα του Εθνους ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον δικτάτορα Γ.Παπαδόπουλο το 1968 ενώ στο κείμενο των βουλευτών αναφέρεται πως  «η εκπλήρωση του Τάματος του Έθνους και των Ηρώων του Έθνους για την ανέγερση μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού συνεχίζει να αποτελεί ηθική και συμβατική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας». Η υπόθεση του εν λόγω ναού συνδέθηκε στην συνέχεια και με υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

0 ΣΧΟΛΙA