Αντιπαράθεση των δύο πολιτικών αρχηγών στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την συμφωνία με Ευρωπαίους και ΔΝΤ.

Αντιπαράθεση των δύο πολιτικών αρχηγών στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την συμφωνία με Ευρωπαίους και ΔΝΤ.

Α.Τσίπρας: Δεν θα εφαρμοστεί τίποτε χωρίς λύση για το χρέος – Κ.Μητσοτάκης: Δεσμεύετε και τις επόμενες κυβερνήσεις.
Αντιπαράθεση των δύο πολιτικών αρχηγών στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την συμφωνία με Ευρωπαίους και ΔΝΤ.
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν αναφορικά με την συμφωνία με τους δανειστές ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι προβλέπονται αρνητικά μέτρα που όμως δεν θα εφαρμοστούν αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος. Αντίστοιχα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις πέραν της θητείας της ζητώντας άμεσα την διενέργεια εκλογών.

Ο Α.Τσίπρας

Ψεύτικη χαρακτήρισε την θέση που εκφράζει η αντιπολίτευση και ειδικά η Ν.Δ  περί 4ου μνημονίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως «είμασταν έτοιμοι να φτάσουμε μέχρι τα άκρα προκειμένου να διασφαλίσουμε μία συμφωνία που θα μας έδινε προοπτική εξόδου μέχρι που έγινε φανερό ότι προχωράμε επιτέλους στην πολυπόθητη απομείωση του χρέους».

Τόνισε ότι υπάρχουν «μέτρα που δεν ήταν επιλογή μας τα ζητούσε το ΔΝΤ αν όμως δεν έχουμε θετική εξέλιξη για το χρέος το ΔΝΤ το έχει ξεκαθαρίσει δεν θα συμμετάσχει. Τότε δεν υπάρχει η δέσμευση να υλοποιήσουμε αυτά τα μέτρα» ετσι «τα μέτρα αυτά θα απορυρθούν και αυτό το γνωρίζουν οι πιστωτές και ο ελληνικός λαός». Επισήμανε ότι «εγώ με θάρρος με ευθύνη και με παρρησία το λέω σε όλους εσείς τι είπατε σε αυτούς όταν σας ρωτήσανε; Εσεις κ.Μτησοτάκη λέτε μόνο θα εφαρμοστούν, θα εφαρμοστούν, θα εφαρμοστούν γιατί ποτέ δεν διεκδικήσατε το χρέος. Αυτή είναι η αλήθεια». Επίσης σημείωσε πως «έρχεστε εδώ και λέτε για μνημόνια και το πόσο κυνικοί είμαστε» ενώ «πριν από 5 μήνες φέραμε εδώ στην Βουλή την κατανομή εφάπαξ σύνταξης σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχους και μας καταγγέλλατε ότι δημιουργούμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό γιατί δεν συνεννοηθήκαμε με τους δανειστές. Κάνετε αντιπολίτευση του ότι κάτσει-ότι λάχει, έτσι και γιουβέτσι».

Ο Κ.Μητσοτάκης

«Αναλάβατε δεσμεύσεις που πηγαίνουν πέρα από την κοινοβουλευτική σας θητεία» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης» υποστηρίζοντας όμως ότι «τα αντίμετρα δεν θα εφαρμοστούν ποτέ και τα μέτρα θα τα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση». Δήλωσε παράλληλα ότι «τα αντίμετρα προϋποθέτουν αξιολόγηση από τους θεσμούς και κυρίως από το ΔΝΤ και πρέπει να υπάρξει πλεόνασμα 5.5%». «Τα αντίμετρα δεν αφορούν καν όσους πλήττονται από τα μέτρα» συνέχισε και πρόσθεσε «οι αποφάσεις για το χρέος είναι ειλημμένες από την κυβέρνηση Σαμαρά» άρα δεν υπάρχει κάτι καινούργιο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «θα ψηφίσουν για να παραμείνουν λίγο ακόμη στην καρέκλα» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι «14,3 δις παίρνετε μέτρα, 9,5 φορές περισσότερα από το e-mail Χαρδούβελη» λέγοντας ότι «μπορεί να χαθούν 3 συντάξεις και ένας μισθός για κάθε εργαζόμενο». Αναφερόμενος στα αντίμετρα και συγκεκριμένα στα σχολικά γεύματα είπε ότι «δεν είναι δυνατόν μια ευρωπαϊκή χώρα να συνδέει την διατροφή των παιδιών με την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων». Τέλος αναφορικά με τα φορολογικά μέτρα και για τα μέτρα που αφορούν τις συντάξεις σημείωσε ότι «συνομολογείτε μέτρα αχρείαστης λιτότητας έχετε καταντήσει να είστε η μεγαλύτερη διαφήμιση της λιτότητας στην ευρωζώνη».

0 ΣΧΟΛΙA