Οδηγίες για πολίτες

To Vouliwatch φιλοδοξεί να αποτελεί ένα χρυσό οδηγό του Ελληνικού Κοινοβουλίου για όλους, τους πολίτες, τους δημοσιογράφους, τους ερευνητές, τα ίδια τα μέλη της Βουλής και την κοινωνία των πολιτών.  

Μέσω του Vouliwatch οι επισκέπτες μπορούν: 

➀ Να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ και να υποβάλλουν ερωτήσεις δημοσίως στις/ους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές και να λαμβάνουν δημοσίως απαντήσεις. Η κάθε ερώτηση μπορεί να υποβληθεί σε περισσότερες/ους Βουλευτές (έως 10). Η αναζήτηση των Βουλευτών, μέσω του Vouliwatch, είναι πολύ απλή, με πολλαπλά κριτήρια. Δείτε εδώ. Ταυτόχρονα, μπορούν να βλέπουν και να παρακολουθούν συγκεντρωμένες τις ερωτήσεις και απαντήσεις των Βουλευτών. 

•Σημειώνουμε ότι προκειμένου να εγκριθεί μία ερώτηση από την ομάδα του Vouliwatch και να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα μας, πρέπει να είναι συμμορφωμένη με τον Κώδικα Δεοντολογίας

➁ Να ενημερώνονται καθημερινά για όλες τις εξελίξεις στη Βουλή, με ρεπορτάζ επικαιρότητας αλλά και έρευνες και αφιερώματα για ποικίλα θέματα, τα οποία παρουσιάζουμε απλά και ελκυστικά, μέσα από infographic

➂ Να παρακολουθούν τη νομοθετική δραστηριότητα της Βουλής, μέσα από το εύχρηστο εργαλείο votewatch, στο οποίο παρουσιάζουμε με τρόπο απλό και αναλυτικό τα νομοσχέδια που ψηφίζονται καθώς και τη συμπεριφορά των Βουλευτών και των κομμάτων στις ψηφοφορίες (πώς ψήφισαν, δηλαδή, κάθε φορά οι Βουλευτές). 

➃ Να ενημερώνονται για τις δράσεις και να συμμετέχουν στις εκστρατείες και εκδηλώσεις του Vouliwatch στην Ελλάδα και το εξωτερικό για θέματα διαφάνειας, λογοδοσίας, ανοιχτής διακυβέρνησης και πρόσβασης των πολιτών στη δημόσια πληροφορία. 

➄ Να συγκρίνουν τις θέσεις των κομμάτων για μια σειρά θεματικών που έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν.